A legjobb programok a húsvéti hosszú hétvégére

Siófok,
siófok.hu -
húsvét program hosszú hétvége
A húsvéti hosszú hétvégén együtt lehetünk a családdal, közös élményeket gyűjthetünk. Ehhez adunk most egy kis segítséget: 5 tipp a kikapcsolódáshoz.

Országszerte jobbnál jobb porgamok várják a családokat a húsvéti hosszú hétévégén. Kicsik és nagyok mind megtalálhatják a számukra legjobb és legváltozatosabb programokat.

Húsvét a Balatonon

2024. március 29. – április 1.

A Siófok főterén ingyenesen látogatható programok az egész család számára szuper kikapcsolódást biztosítanak. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök bemutatóznak, lesznek táncbemutatók, kézműves foglalkozások, versmondó versenyek, családi futóverseny, állatbemutató, húsvéti büfé és tojásevő verseny. A gyerekek a Lóca együttes, Mihályi Réka Masni és Pocó valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar  koncertjein bulizhatnak, a felnőtteket a színpadon többek között Zoltán Erika, a Hot Jazz Band és a Group 'n Swing együttes szórakoztatja.

Siófok,
Húsvét a Balatonon
Forrás: siófok.hu

Húsvétolj az Egri várnál!

2024. március 29. – április 1.

A húsvéti hosszú hétvégén felejthetetlen élményekkel várják a látoatókat a végvári vitézek és a hagyományőrző csapatok: lesznek tárlatvezetések, családi rejtvényfejtés, kézműves foglalkozás a Játszóházban, fegyver- és viseletbemutatók, vitézi életképek, állatsimogató, népi játszótér és hímes tojás készítés - írja a Travelo.

Egri vár,  Eger,  fegyverek,
Húsvétolás az Egri várnál
Forrás: MTI/Komka Péter

Győri Húsvéti Vásár

2024. március 22–30.

A vásárok szerelmesei húsvétkor is élvezhetik a finom ételek, vásárosok, programok forgatagát. Győr belvárosában egy igazi ünnepi forgatagra számíthatnak az érdekéődők. A Húsvéti Vásárban kézműves portékákat vásárolhatunk, a Csónakos szobor környéke pedig izgalmas Húsvét-szigetté változik. A hétnapos vásár alatt színes programok várnak minden látogatót: kézműves foglalkozás, tojásfestés, utcaszínház-jelleggel megjelenített gyerekelőadás, és a Cumifa is újra látogatható lesz. A húsvéti népszokásokat pedig a Csobolyó Néptáncegyüttes elevenít fel.

Húsvéti dekoráció, vásár
Győri Húsvéti Vásár
Forrás: Aigneis/Shutterstock

 

Hévízi hosszú hétvége

2024. március 29. – április 1.

A Deák téren és a Festetics téren ugrálóvár, népi játékok, tojáskeresés, gyermekelőadások, zene, mozimatiné, kézműves áruk, boros és réteses standok várnak. Lesz Légvarázs Játszóház, óriástojás-festés, báránysütés és utcabál. Koncertet ad a Chanson Brass rézfúvós kvintett, a Vagabond együttes és a Start zenekar.

Szakrális Ünnep Mátraverebély-Szentkúton

2024. március 28. – április 1.

A Mátra és a Cserhát keresztezésében található nemzeti kegyhely  igazi családbarát hely - játszóterek és sportpálya várja a látogatókat, nyártól pedig megnyílnak a családi apartmanok is. A húsvét Szentkúton mindig különleges. Nagycsütörtöktől húsvéthétfőig lamentációkon, imaórákon, liturgiákon, virrasztásokon, szentmiséken vehetnek részt azok, akik lelkük legmélyéig meg akarják élni Krisztus feltámadásának ünnepét.

Mátraverebély, Szentkút
Szakrális Ünnep Mátraverebély-Szentkúton
Forrás: MTI/Komka Péter

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.