Hogyan éleszd újjá kertedet tavasszal?

thieury - stock.adobe.com
PR cikk tavasz fűkasza gyep kert
Ahogyan a napsütéses órák száma növekszik, úgy töltünk egyre több időt a szabadban. A különböző sportok és kinti hobbik mellett a kertészkedés ideje is elérkezett tehát. A tavasz első heteiben azonban a szokásos tavaszi és nyári feladatok előtt érdemes előkészíteni a kertet. Az alábbi lépések betartásával te is könnyedén újjá tudod majd éleszteni kertedet a téli időszak után.

A pázsit előkészítése

A tökéletes pázsit sokak álma, hiszen ez van legnagyobb hatással kertünk esztétikájára. A téli időszak utáni esős, nedves időjárás azonban nem igazán könnyíti meg a feladatot. Sokan nem tudják ugyan, azonban professzionális gyephálóval sokkal egyszerűbb a tökéletes gyep kialakítása és fenntartása. Ezen műanyag rácsos kialakítású hálók ugyanis stabil és tartós alapot adnak füves területeknek, autóbeállóknak, kialakított fűszerkertnek egyaránt. Használatával elkerülhetők az autónyom okozta esztétikai hibák és az eső által feláztatott gyep. Amit különösen fontos tudni, hogy a beton kövekkel ellentétben ezen hálós kialakítás megfelelő szellőzést biztosít a talajnak, valamint a növényeknek is utat biztosít.

A gyep rendben tartása

A kert állapotának előkészítése után a rendszeres feladatokkal kell majd számolnunk a teljes tavaszi és nyári időszakban. Ezek közül a legfontosabbak a fűnyírás, a gyomirtás, a locsolás, valamint a bokrok és fák esztétikusan és egészségesen tartása metszéssel és szükség esetén permetezéssel. Mindezek közül talán a fűnyírás a legfárasztóbb feladat, amely nagyobb kertek esetében órákat is igényelhet heti rendszerességgel. Emellett a fűnyírás nagyobb nehézséget szokott okozni a nehezebben elérhető területeken. Ilyen többek között a ház és a garázs oldalánál lévő, valamint a kerítés melletti füves részek. Mindez azonban egyszerűen kiküszöbölhető az erős fűkaszáknak köszönhetően. Ezek segítségével ugyanis könnyedén lenyírható, valamint könnyű kialakításuknak és egyszerű kezelhetőségüknek köszönhetően nem is tart sokáig ezen feladat. 

Mindezek után te is nyugodtan élvezheted kerted széspégét, legyen szó grillezés vagy kerti parti szervezéséről.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.