Orlando Bloom: „Nem akartam eljátszani a karaktert, ellentmondott mindennek, ami én vagyok"

81st Golden Globe Awards - Arrivals
Golden Globes via AFP/Golden Globes 2024 - Golden Globes via AFP
mozi szerep Orlando Bloom
Orlando Bloom nevét olyan filmekből ismerhetjük, mint a Gyűrűk Ura, A hobbit, A Karib-tenger kalózai vagy a Trója. A színész általában büszke a szerepeire, de van köztük egy olyan, amelyik ellen zsigerből tiltakozott, végül mégis elvállalta.

Ki gondolná, hogy van olyan, hogy egy film kasszasikerré válik, a közönség imádja a karaktert, amit kedvenc színésze játszik, ám ezzel egyedül marad, mert a színész viszont gyűlöli a szerepét, ha tehetné, inkább elfelejtené. Pedig van ilyen, még az olyan világsztárokkal is megesik, mint Orlando Bloom, aki tényleg nagysikerű filmekben játszott és játszik, ám rendező ide, színész kollégák oda, gyűlöli a saját karakterét, mert ahogy ő mondja: „Ellentmond mindennek, ami én vagyok.”

Nem minden szerepére büszke Orlando Bloom
 (Photo by Etienne LAURENT / AFP)

S hogy melyik volt az a film, amelyre így gondol vissza a színész? Meg fogsz lepődni: a Wolfgang Petersen rendezte Trója. A Homérosz Iliaszából készült filmben Bloom Paris trójai herceget alakítja, aki miután egymásba szeretnek, magával viszi Trójába Szép Helénát, Spárta királynéját. 

Hogy a karakternek melyik tulajdonsága nem jött be Orlandónak, arról nem beszélt, de hogy annyira tiltakozott a szerep ellen minden porcikája, hogy a szövegének egyik ikonikus sorát is elfelejtette.. 

„Sok ember szereti ezt a filmet, de számomra a karaktert eljátszani olyan volt, mintha a torkomat vágták volna el” nyilatkozta Orlando Bloom.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.