Te is gyűlölöd visszahallgatni a hangodat? Kiderült, miért viszolygunk tőle

hallás hallgatás, hall, hallgat
Shutterstock - LightField Studios
tudomány hallgat hallás hang
Tudományos magyarázata van annak, hogy miért utálja mindenki visszahallgatni a saját hangját.

Sokan utálják visszahallgatni a hangjukat, mivel másként szól, mint ahogy azt megszokták. Ashish Shah audiológus szerint ennek van tudományos oka. Amikor beszélünk, a hangunk kétféleképpen jut el a fülünkbe: külsőleg a levegő vezetésével, és belsőleg a csontjainkon keresztül. A csontvezetés alacsonyabb frekvenciákat továbbít, mint a levegő által vezetett hang, és ez adja a hangunknak a megszokott mélyebb hangszínt.

"Amikor valaki máshoz beszélünk, ő csak a levegővel vezetett hangot hallja, tehát magasabb frekvencián fog minket hallani, és ugyanez vonatkozik arra is, amikor felvételen keresztül visszahallgatjuk magunkat. Ilyenkor nincs meg a csontvezetés, amely hozzáadja az alacsonyabb frekvenciákat, így olyan módon halljuk magunkat, ahogyan nem szoktuk. És ez az oka annak, hogy gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik azt mondják, hogy nem szeretik visszahallgatni hangjukat" - mondta a szakértő. 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.